На 7 октомври 2023 г., от гледна точка на израелците, това

...
На 7 октомври 2023 г., от гледна точка на израелците, това
Коментари Харесай

Елена Йончева: Конфликтът в Близкия изток ще се реши със създаването на палестинска държава

На 7 октомври 2023 година, от позиция на израелците, това е най-голямото нахлуване против израелската страна и те го възприемат като втори Холокост. Това сподели по Дарик Елена Йончева  Елена Йончева Елена Йончева е български публицист. Родена е на 27 май 1964 година в град София. Йончева е работила в, европейски народен представител от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1053
Според нея борбата против “Хамас ” не би трябвало да се трансформира в акт на възмездие, тъй като това няма да реши казуса. " Битката няма да е сполучлива, в случай че не се унищожат аргументите за тази идеология ", безапелационна е Йончева.

Решението на казуса в Близкия изток тя вижда със основаването на палестинска страна. 

“Когато бях в Израел, доста политици споделяха, че би трябвало да се сътвори палестинска страна, да се влага в стопанска система и обучение. Това е пътят, само че на този спор не му е пристигнало времето. В момента приказваме за военните интервенции на Израел в Газа, виждаме какво се случва - голямо количество починали дами и деца ”, добави тя.

“Дебатът в Брюксел е за изпращане на филантропична помощ. Комисарят по разширението се готви да има условия за втория транш от филантропична помощ - без европейски средства за тези, които поддържат “Хамас ” и имат антисемитски визии. По вътрешна информация 11 комисари от 27 считат, че не може да се слагат такива спомагателни условия ”, разясни още Йончева.

По думите ѝ нараства недоволството от метода, по който Израел води интервенция в Газа. 

Йончева напомни, че Норвегия, Турция, Русия и Катар не одобряват “Хамас ” за терористична организация. Изводът ѝ е, че липсва общ метод както в границите на Европейски Съюз, по този начин и отвън Европейски Съюз.  

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР